• KLANTEN BEOORDELEN ONS MET EEN 9,7
  • GRATIS CONSULT
  • SERVICE,KWALITEIT & HYGIENE

DE BEHANDELING

De behandeling van de kraaienpootjes is relatief snel en gemakkelijk, er is ongeveer 15 minuten voor nodig. De arts zal eerst de huid aftekenen en de plek van de injecties bepalen. De behandeling zelf bestaat uit een aantal prikjes met botuline toxine, welke op precies de juiste plaats onder de huid wordt aangebracht. Een verdoving vooraf is niet nodig voor deze behandeling.

Botuline toxine is een spierontspanner die ervoor zorgt dat de spieren tijdelijk worden stilgelegd. Het resultaat hiervan is dat de spieren ontspannen en de huid zich dus niet meer samenvouwt. Lees meer hierover in onze blog ‘Wat is Botox?’.

NA DE BEHANDELING

Waar je goed op moet letten na de kraaienpootjes behandeling is dat je de eerste 48 uur na de behandeling niet masseert of wrijft in het geïnjecteerde gebied. Het is mogelijk dat je na de behandeling last krijgt van blauwe plekken of zwelling. Blauwe plekken kunnen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up. Verder mag je tot 24 uur na de behandeling niet sporten en geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden.

HET RESULTAAT

Het resultaat is na 2 weken optimaal. Wacht dus altijd even deze 2 weken af, mocht je na deze periode niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling dan ben jij altijd welkom voor een controle afspraak. Deze afspraak dient binnen 2 tot 4 weken na de behandeling bij jouw behandelend arts plaats te vinden. Het effect van de botuline toxine zal zo’n 3 maanden aanhouden, hierna kom je weer terug voor een herhaalbehandeling.