Klanten beoordelen ons met een 8,9 - info@fillerhouse.nl

Wat is Botox?

Voordat u een Botox behandeling ondergaat, begrijpen we dat u er meer over wilt weten. Botox is een merknaam voor de werkzame stof Botuline toxine. Dit is een eiwit dat de activiteit van de spieren vermindert en al sinds de jaren 90 veilig en succesvol gebruikt wordt om rimpels in het gezicht te behandelen. Andere merken met de werkzame stof Botuline toxine zijn Azzalure en Bocouture. Botox werd in eerste instantie gebruikt tegen spierspasmen. Nadat een oogarts er in de jaren 90 toevallig achter kwam dat het ook hielp tegen kraaienpootjes, is ze dit medicijn verder gaan onderzoeken. Twee jaar na deze ontdekking is het eerste wetenschappelijke onderzoek verschenen naar Botuline toxine en de cosmetische toepassing ervan. Nu 30 jaar later is een behandeling met Botuline toxine heel normaal geworden in Nederland en behoort het tot de populairste ingrepen in de cosmetische branche.

Wat doet Botox?

Omdat Botuline toxine de activiteit van de spieren vermindert, is het ideaal om rimpels te verminderen die ontstaan door spieraanspanning. Door het te injecteren in de spiertjes in het gezicht, zullen de rimpels die ontstaan verdwijnen of verminderen. Naast deze cosmetische toepassing, is Botox ook medisch te gebruiken: migraine, tandenknarsen en overmatig zweten kunnen er goed mee behandeld worden.

 

Veelvoorkomende problemen

Er zijn verschillende zones in het gezicht waar Botox succesvol toegepast kan worden om rimpels te behandelen. Er zijn een aantal veelvoorkomende zones waarvoor cliënten ons dagelijks komen bezoeken. Botox wordt vooral in de bovenste helft van het gezicht gebruikt. Denk hierbij aan de behandeling van de fronsrimpel, kraaienpootjes of het voorhoofd. Ook wordt het veel toegepast bij hoofdpijn of migraine. Ook kan Botox geïnjecteerd worden in de kin bij een overactieve kinspier.

 

Niet alléén in het gezicht

Botox wordt overigens niet alléén in het gezicht gebruikt. Botox in de oksels werkt uitstekend tegen overmatig zweten. Hetzelfde geldt voor de behandeling van een snel zwetend voorhoofd of zwetende handen. Misverstanden bestaan over het gebruik van Botox in de lippen of voor de behandeling van wallen. Hiervoor is Botox niet geschikt en worden fillers gebruikt.